Sakız Ortaokulu

Telefon : 0(324)797 00 50
Belgegeçer : 0324797 00 50
WEB https://sakizoo.meb.k12.tr
Adres : SAKIZ MAH. SAKIZ MERKEZ KÜME EVLERİ SAKIZ ILKOKULU SAKIZ ORTA ORTAOKULU BLOK NO: 132 MUT / MERSİN
VİZYON : Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; ◦Vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine ve Türk Milleti´ne yararlı nesiller, ◦Çağdaş, ◦Bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, ◦Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, ◦Nitelikli, sorumluluk bilinci olan, ◦Değerlerini yaşayan ve yaşatan, ◦Hoşgörü sahibi, ◦Olaylara geniş bir açıdan bakabilen, ◦Özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, ◦Demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, Türk Milleti´nin milli, ahlâki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ◦Ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; ◦İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek, ◦Kazanımları gerçek hayatla ilişkilendirerek, öğrenciyi araştırmaya ve öğrenmeye sevk etmek, •Eğitim-Öğretim verdiğimiz öğrencileri ailesine, kasabasına ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak kazandırmaktır.
BAŞARILAR :

Saatler : 08:30 / 14:50